Presentation av gruppläsningsböckernaPresentation av gruppläsningsböckerna
Både Via- & Gröndalsskolans bibliotek fick under hösten 2017 pengar från Kulturrådet för att köpa in gruppläsningsböcker. 6 exemplar av varje bok nedan har köps in och finns att låna på respektive skolas bibliotek. Så välkommen in med din klass och låna dessa böcker. Böckerna är tänka att läsas av elever i årskurs 4-6. Har du frågor så hör gärna av dig. 

Dårfinkar och dönickar av Stark Ulf
Innehållsbeskrivning: Första dagen i nya klassen misstar fröken den tolvåriga Simone för att vara kille och kallar henne Simon. Simone spelar med och lögnerna växer. Populära Katti blir kär i henne den tuffe Simon och själv har hon känslor för Isak vilket blir komplicerat.

Om jag får stanna av Gordan Kajsa 
Innehållsbeskrivning: Ilona och Stella har varit bästisar sedan de började lågstadiet för nästan sju år sedan. Men Ilona får inte synas så hon går i skolan i hemlighet. Hon och hennes familj flydde till Sverige från sitt hemland då det blev för farligt för dem att vara kvar. De bor gömda i ett kloster tillsammans med andra familjer som också väntar på asylbesked. Hur är det att vara den som har en självklar rätt att bo här och som har allt? Ska man känna skuld?

Avgång 9:42 till nya livet av Kadefors Sara
Innehållsbeskrivning: När Billie kommer till fosterhemmet i Bokarp förstår hon inte ens att de är framme - så litet är samhället. I huset bor en kall mamma en överhurtig pappa och två barn som beter sig underligt. Billie är inte typen som deppar eller ger upp. I stället bestämmer hon sig för att passa in. Snabbt får hon en massa nya vänner och nya fritidsintressen. Men snart inser Billie att människorna i Bokarp bär på hemligheter och har obegripliga konflikter.

Jennas första av Gesén Pernilla 
Innehållsbeskrivning: Tolvåriga Jenna skriver dagbok men bara för utvalda det vill säga sådana som glömt bort hur man leker men inte alls känner sig som en fjortis. En del av dagboken handlar om hennes familj: mamma egoist pappa snäll och lillebror finast i världen. Allt börjar med att mamma reser långt bort och Jenna blir kvar med en ledsen pappa och en lillebror som behöver kärlek. Men Jenna tänker verkligen inte deppa hela hösten.

Brorsan är kung! av Jägerfeld Jenny
Innehållsbeskrivning: Måns bor egentligen i Stockholm men nu har han följt med sin mamma till Malmö där hon ska jobba. En av de första dagarna träffar han på Mikkel en kille som ser helt livsfarlig ut. Mikkel utmanar Måns på skateboard och Måns lyckas mycket bättre än Mikkel hade trott. Från och med den dagen börjar de hänga och Måns har aldrig haft så roligt med någon annan. Men vad händer när ens nyvunna vän inte tycker att man varit ärlig med allt?

Bortamatch av Palmer Tom
Innehållsbeskrivning: Målvakten Tomasz blir trakasserad av lagkaptenen Ryan för att han är polack. När klubben åker till Polen för att delta i en europeisk fotbollsturnering är Tomasz fast besluten att inte låta Ryan förstöra resan för honom. Men så blir Ryan och Tomasz osams på grund av en förlorad match.

Balladen om en bruten näsa av Svingen Arne
Innehållsbeskrivning: Bart bor i en sliten lägenhet i slummen med en fet alkoholiserad mamma och tränar boxning. I Barts klass går Ada. Hon är troligen klassens schysstaste tjej. Men inte ens för Ada kan Bart berätta sin stora hemlighet - att han älskar opera och själv har en fantastisk röst. Problemet är att han inte kan sjunga när någon hör på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar